Projects

Can Hector

2016 Single family house

Set on a small hillside, the house overlooks the countryside with views across to the 'Conejera', on the western coast of Ibiza.
https://www.peptorres.studio/wp-content/uploads/2018/07/PORTADA-6.jpg

Transparency

Two completely glazed facades define the building’s living and lounge areas. One opens onto an interior patio, and the other onto the surroundings; namely the characteristic Ibizan countryside, with the sea as the backdrop.

Organic

The rooms are organised in two opposite sections; the main area is an extension of the lounge, and follow the periphery of the terraces that surround the swimming pool on one side, whilst on the other side a continuation of water features descend gradually to ground level. The remaining rooms ascend the hillside and are located on the opposite side of the building.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 1
  • 8
  • 7
  • 6

1 / 19

Project Director: Pep Torres

Project Team: Planas & Torres

Situation: Sant Josep

Project date: 2013

Construction date: 2016

Next project

portada1